Un nou sens giratoriu in Afumati

Amenajare urbanistica in Ograda Stefanesti, la capatul Maxi-Taxi!

Primarul Gabriel Dumanica, la solicitarea cetatenilor, a initiat un nou proiect de amenajare urbanistica a acestei importante zone din localitate, avand in vedere perimetrul liber, foarte mare, de care dispune aceasta intersectie!

Prezenta investitie "Sens Giratoriu intersectia strazilor Motrului, Borsec si Lotrului" se inscrie in cadrul lucrarilor de modernizare a infrastructurii rutiere avand ca obiectiv sistematizarea unei intersectii importante din localitatea Afumati in vederea imbunatatirii calitatii traficului prin cresterea gradului de confort si siguranta pentru participanti.

Aceasta lucrare cuprinde realizarea insulei centrale a sensului giratoriu si refacerea sistemului rutier, inclusiv amenajarea peisajera pe calea inelara a acestuia, ce va avea o zona cu arbori ornamentali si gazon, ce va oferi un aspect placut si modern.

Lucrarile de construire urmeaza sa inceapa in cel mai scurt timp, aprobarile si avizarile fiind obtinute pe plan local avand in vedere ca administratorul drumului este Primaria si Consiliul Local Afumati, fata de cele de pe DN2 unde sunt necesare aprobari complexe si implicarea mai multor Institutii ale Statului!

Cunoscuta ca fiind Capatul de la Maxi-Taxi, aceasta intersectie face parte din traseul pe care circula transportul local si scolar.

Lucrarea este una necesara, avand in vedere ca traficul de pe DJ100 este preluat deseori de str. Motrului, care face legatura cu str. Borsec si Traian, ajungand in zona curba (giratoriu DN2).