Toate scolile din Afumati au ample proiecte de extindere atat pe verticala, prin supraetajari, cat si pe orizontala cu noi corpuri de cladiri, pentru a tine pasul cu cresterea numarului de copii.

Chiar daca in acest moment facem fata cu salile de clasa existente, in urmatorii ani preconizam ca este necesara marirea spatiilor de invatamant.

Situatia actuala a proiectelor pe scoli si gradinite:

  • Scoala Primara nr. 1 ("A") - este in curs de finalizare proiectul de extindere a cladirii pe cele doua noi sali de clasa, cu etaj si mansarda (P+1+M), avand si o sala de festivitati! Scoala Primara nr. 2 ("B") - au inceput demersurile pentru etajarea cladirii pe partea de gradinita cu 3 sali noi de clasa!
  • Scoala Primara nr. 3 ("C") - s-a finalizat proiectul tehnic cu intreaga documentatie pentru etajarea pe partea de gradinita cu 3 sali noi de clasa!
  • Scoala Gimnaziala nr. 1 ("Scoala Mare") - s-a definitivat viitoarea structura a scolii, stabilindu-se extinderea pe orizontala si verticala a cladirii cu Subsol+Parter+2Etaje (S+P+2E), care sa faca posibila desfasurarea aproape in totalitate a cursurilor in schimbul de dimineata!
  • Etajarea Gradinitei cu Program Prelungit - este un proiect care figureaza in PNDL2, mai mult de jumatate din valoarea investitiei fiind suportata de Guvernul Romaniei, restul fondurilor fiind alocate din bugetul local al comunei Afumati.

Toate aceste spatii construite suplimentar vor putea fi folosite si in regim de AFTER-SCHOOL!

De asemenea, s-au facut demersuri pentru realizarea unei CRESE pe unul din terenurile libere din zona Deal, aflate in proprietatea Primariei si Consiliul Local Afumati!

Aceste proiecte au fost stabilite de comun acord cu conducerea scolii din Afumati, prin dna director Pena Izabella, cu participarea cadrelor didactice si nedidactice, Primaria comunei Afumati, prin primarul Gabriel Dumanica si Consiliul Local Afumati.