Primaria comunei Afumati acorda o atentie deosebita locurilor de recreere pentru afumatenii de toate varstele.

Locurile de joaca au un rol vital in stimularea dezvoltarii fizice cat si intelectuale a copiilor.

S-a lucrat intens in zona imobilelor gradinitelor si scolilor, la spatii verzi de pe strazi si in parcuri. S-a muncit foarte mult la intretinerea spatiilor, mobilarea lor, locurile de joaca au fost reparate, reabilitate, dotate cu aparate noi, nisipul fiind inlocuit cu un produs antitrauma din cauciuc tartanic.

La parcuri si spatiile verzi s-au facut ample lucari de intretinere, de toaletare, au fost refacute alei si efectuate lucrari de mobilare.

Afumatenii pot petrece timpul liber in urmatoarele locatii:

 • Baza Sportiva Afumati - se pot face urmatoarele activitati: jogging, fotbal pe terenul 2, baschet, sah, table, tenis de masa, etc. Baza sportiva dispune de un spatiu de relaxare la umbra padurii, acces gratuit WiFi!
 • Scoala Mare - baschet, handbal si fotbal pe iarba sau pe asfalt, recreere in foisor si in spatiul verde - in perioada de vacanta si in afara orelor de curs.
 • Parcul Mihai Bravu - zona de recreere, oficiere cununii civile, foisor, loc de joaca pentru copii, acces gratuit WiFi, etc.
 • Scoala "B" - fotbal pe teren sintetic cu nocturna, tenis de camp si de picior pe teren sintetic cu nocturna, loc de joaca pentru copii, acces gratuit WiFi.
 • Parc Cartier Tineret - zona Deal - zona de recreere, oficiere cununii civile, foisor, tenis de camp pe teren sintetic cu nocturna, loc de joaca pentru copii, aparate fitness, sah si tenis de masa, acces gratuit WiFi, etc.
 • Parc ICIL - zona Moara - zona de recreere, oficiere cununii civile, loc de joaca pentru copii, foisor, sah si tenis de masa, acces gratuit WiFi, etc.
 • Scoala "C" - teren sintetic cu nocturna pentru fotbal, loc de joaca pentru copii, acces gratuit WiFi, etc.
 • Spatiu verde sos. Ganeasa - zona de recreere, sah, acces gratuit WiFi.
 • Parc Monument - zona de recreere, oficiere cununii civile, acces gratuit WiFi.

Zestrea de spatii verzi a comunei Afumati se va imbogati in perioada urmatoare cu noi proiecte aflate in diferite faze de implementare, aprobate la propunerea primarului Gabriel Dumanica:

Parcul din Ograda Stefanesti - pe locul fostei gropi de gunoi, avand cca. 7500 mp cu teren sintetic cu nocturna pentru sport, sah, tenis de masa, loc de joaca pentru copii, aparate fitness, acces gratuit WiFi, cladiri administrative, etc.

SkatePark (aflat in constructie) - zona Deal, str. Albastrelelor, pe locul fostei gropi de gunoi. Va fi destinat pasionatilor de sport cu role, skate-uri si biciclete, spatiu verde pentru relaxare, si teren de sport sintetic cu nocturna, etc.

Balon presostatic (aflat in constructie) pentru sport la Scoala Mare - destinat pentru fotbal si alte sporturi, organizare de evenimente ale scolii si ale primariei, etc.

Parcul de la zidul Istoric - Canton - un spatiu de recreere in zona Centrala si Deal a comunei Afumati

 

Pentru informatii suplimentare puteti suna la nr. de tel.:

 • 0723.368.096 primar Gabriel Dumanica
 • 0767.079.800 viceprimar Pascu Marius Alexandru