Duminica, 26 februarie, a avut loc la Afumati o noua editie – cea de a 3-a – a unui obicei, care tine de mostenirea pe care ne-au lasat-o stramosii nostri.

E vorba despre aprinderea unor focuri, care poarta semnificatia purificarii sufletesti si spirituale, la intrarea in primavara cea datatoare de vitalitate. Evenimentul, cinstit cu drag de locuitorii comunei a cunoscut in ultimii ani, o reimpraspatare a formelor lui de expresie si infaptuire.

Cert e ca la amiaza zilei, oamenii au fost invitati de Consiliul Local si primarul Gabriel Dumanica sa ia parte la sarbatorirea impreuna a acestui frumos obicei tradtional.

„Vrem ca acest eveniment sa reprezinte permanenta reperelor traditiei noastre, la venirea primaverii. „Focurile de la Afumati” sunt o asemenea sarbatoare care trebuie mentinuta in continuare, in localitatea noastra. Ne bucuram ca putem organiza acest eveniment si mai ales ca suntem impreuna. Va multumesc pentru asta. Sunem aici, acum, in primul rand datorita dumneavoastra, prin traditiile si obiceiurile lasate de inaintasi. La multi ani tuturor, numai bine, sanatate!“, a precizat primarul Gabriel Dumanica.