Editia de primavara a targului de turism al Romaniei a fost organizata in perioada 16-19 februarie 2017 in cadrul Centrului Expozitional Romexpo.

Comuna Afumati a fost reprezentata pentru a doua oara, dupa participarea din 2013, la cel mai mare eveniment din Romania dedicat industriei turismului.

Variantele de relaxare departe de agitatia oraselor, dar si alte oferte de ocupare a timpului liber au fost prezentate vizitatorilor cu acest prilej.

Obiective turistice in comuna Afumati:

1) Ansamblul fostei curti a Stolnicului Constantin Cantacuzino (datand de la sfarsitul secolului XVII), este inscris in Lista monumentelor istorice realizata de Ministerul Culturii in categoria monumentelor de tip A (IF-II-a-A-15258) si este format din Biserica “Adormirea Maicii Domnului” (sau Biserica Veche, asa cum este cunoscuta de localnici) Conacul Stolnicului Constantin Cantacuzino si Zidul de incinta.

2) Ruinele Curtii Domnesti a lui Radu de la Afumati (domn al tarii Romanesti intre anii 1522-1529), la intrarea in comuna, pe malul stang al paraului Pasarea la 300 m vest de soseaua Afumati – Petrachioaia.

3) Padurea peisagistica de la Afumati, in suprafata de 235 ha, face parte din renumitii “Codrii Vlasiei”. Padurea Afumati este formata din diverse specii de foioase – stejar, fag, artar, salcam, tei, in amestec sau in masive. Vegetatia ierboasa este predominant reprezentata de graminee si leguminoase.

4) Lacurile aflate pe valea raului Pasarea in nord-vestul, centrul si sud-estul comunei pot oferi o baza de agrement foarte atractiva pentru turistii aflati in tranzit si pentru turistii de weekend.

Evenimente desfasurate in comuna Afumati:

1) Zilele comunei Afumati (primul weekend al lunii Septembrie)

2) Focurile de la Afumati ("Olelia" - de lasata Secului)

3) Ziua copilului (1 Iunie)

4) Ziua Nationala a Romaniei

5) Ziua Eroilor