La invitatia Preasfintitului Parinte Timotei Prahoveanul si a Pc. Pr. Protopop Burcea Cristian, la data de 10 septembrie 2016, o delegatie din comuna Afumati, condusa de dl. primar Dumanica Gabriel si alcatuita din 100 de cetateni ai comunei si de Pc. Pr. Paroh Ionica Florin si Pc. Pr. Paroh Stoian Petru, a participat in orasul Otopeni, la Sfintirea bisericii parohiale ,,Nasterea Maicii Domnului”.

Aceasta biserica a fost sfintita de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, dupa mai multe lucrari ce au fost incepute in anul 2003 si finalizate in anul 2016.

Asa cum a precizat Pr. Protopop Burcea Cristian, la acest eveniment, dupa Parohia gazda - din Otopeni, cel mai bine a fost reprezentata comuna Afumati.

Invitatia a fost primita cu placere, mai ales ca Parintele Patriarh Daniel s-a bucurat nespus de mult de prezenta si reintalnirea cu primarul Dumanica Gabriel.

In cuvantul sau, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a vorbit despre importanta sfintirii unei biserici care este o poarta spre Cer, spre Imparatia lui Dumnezeu.

Evenimentul sfintirii unei biserici este unic in viata unei parohii si se petrece odata la 100 de ani, eveniment ce a avut loc si in Comuna Afumati, la data de 28 februarie 2016.

Asa cum la Afumati, Parintele Patriarh Daniel a primit titlul de “Cetatean de Onoare”, si la Otopeni Parintele Patriarh Daniel a primit aceasta distinctie de la primarul Gheorghe Silviu.