Premierul Dacian Ciolos a participat astazi la un dialog cu fermierii! Discutiile organizate de Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania au fost axate pe problemele producatorilor de cereale si nu numai.

Dezbaterea – care a inceput la ora 14.00 si a durat circa trei ore, s-a tinut in Afumati, judetul Ilfov, la Conacul Stolnicului Cantacuzino, la ferma Agroindaf apartinand lui Claudiu Davitoiu.

Intre temele abordate s-au numarat subiecte de interes pentru producatorii din sectorul de cereale: seceta si efectele acesteia, irigatiile, platile directe, masuri de investitii si dezvoltare rurala, reforma cercetarii agricole, invatamantul agricol, camerele agricole.

Premierul Dacian Ciolos a declarat ca vrea sa gaseasca mijloacele prin care vanzarea de terenuri sa se faca in asa fel incat sa fie favorizate comunitatile locale in utilizarea lor, precizand ca deja s-a format un grup de lucru in acest sens.

Este doar prima intalnire dintr-un sir lung de dezbateri ce vor urma in perioada urmatoare si in care primul ministru vrea sa afle direct de la producatorii agricoli cu ce probleme se confrunta si sa gaseasca impreuna cu acestia cele mai bune solutii!

La dezbatere au participat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, si reprezentanti din conducerea Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura, Ministerului Finantelor Publice, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, primarul comunei Afumati - Dumanica Gabriel, precum si peste 50 de fermieri din toate judetele.